Услуга

SEO оптимизация

364e9e4a7e505a61a5e133097ec5d30414e6605a

SEO / СЕО оптимизация на уеб сайт за търсачки и Гугъл (Google)

Това е уеб услуга, която подобрява позицията на вашия уеб сайт в интернет търсачките като Google, DuckDuckGO Microsoft Bing и подобни. Чрез SEO (Search Engine Optimization) можете многократно да увеличите органичния трафик, който получава вашият сайт. Тази графика общо ще представи етапите по проучване и планиране.

От къде се започва?

SEO оптимизация на уеб сайт започва с определяне на ключови думи и фрази, по които искате уеб сайтът да се класира на първа страница в Google и другите търсачки. Важно е да се проучи конкуренцията, за да се разбере за кои думи и ключови фрази е оптимизиран техният уебсайт. По този начин може да се приотиризират дадени ключови думи и фрази за търсене пред други във Вашия сайт и да се спечели битката за предно класиране.

Например думата “лаптоп” е доста масова и не би било полезна, защото ще има милиони резултати . Но “лаптоп асус” или “лаптоп asus”, “лаптоп asus цена” са по-точни ключови фрази, със значително по-малко резултати, по които може да се оптимизира сайтът. 

Точните ключови думи не само ще ви спестят пари, но и ще ви донесат повече посещения и клиенти. Най-доброто SEO се прави по точните ключови думи, с които искате да достигнете вашата таргетирана аудитория, което е не само най-евтино но и най-ефективно!

Видове SEO оптимизация

Има много видове, методи и класификации за изпълнение на SEO оптмизация. Тази графика ще ви представи двете основни класификации.

Основни методи за SEO оптимизация и техните разлики

Естествено се препоръчва използване само на “бяло SEO”, които следват насоките дадени от Google, наречени webmaster guidelines. Използването на “черно SEO” бива жестоко наказано от търсачките, като уебсайтът бива изцяло премахнат от тях и го изключва от резултатите на търсещите. “Сивото SEO” е по-пипкаво, защото такива методи са нито забранени, нито одобрени. По-трудно е за автоматично долавяне, но когато бъде хванато уебсайтът се наказва с десетки или стотици позиции назад в търсачката, но не бива изхвърлен от списъка от резултати. 

Ефективност и приложимост на SEO оптимизацията

Ако вашият сайт не е оптимизиран, но искате веднага да привличате посещения от Google, то ще трябва да се ползва платена реклама, наречена Google Adwords. С тази реклама излизате пред дори най-оптимизираните сайтове, но плащате за всяко едно посещение докарано по този начин. Това може да излезне много скъпо (обиквено между 0.5-2лв на посещение). Имайки предвид, че целта е да получавате стотици, ако не хиляди посещения дневно Adwords рекламите могат да Ви струват няколко хиляди месечно. 

Целта на SEO оптимазацията е да Ви спести тези пари, като чрез нея си докарвате трафика органично, защото се класирате напред в търсачките без да се налага да плащате за реклама. Месечната цена за поддръжка на SEO е нищожна съпостевена с цената на Google Adwords. 

Свържете се с нас за да получите индивидуална оферта за изработка или оптимизация на вашия сайт. Ако имате въпроси ще се радваме да Ви отговорим!