No Limits

Винг Чун

За клуба

 

No Limits Винг чун се роди като концепция от желанието ми да обединя предимствата на различни бойни изкуства и спортове, но да премахна ограниченията им.
Ограниченията на бойните спортове са много – ръкавици, правила, рефери, рингове, яснота кога и срещу кого се биеш и т.н.

Ограниченията на традиционните бойни изкуства също са много – липса на реализъм и атлетизъм, тренировки единствено срещу същия стил и т.н.

В No Limits ние взимаме най-доброто от двата свята, но без ограниченията им. Винг чун е основата, върху която ще градим, но съвсем няма да се ограничаваме само до него. Ще изучаваме бойни техники и елементи от бокс, Муай тай, Джудо, BJJ и много други, но на всяка цена ще се придържаме към реализъм и практична стойност за самозащита в истинска ситуация.

Какво различава

No Limits от клубовете само по Винг чун?

 

Концепцията „без ограничения“ значи прагматичност, без излишни неща, неподвластност на стилове, федерации, майстори, спортни формати и т.н. Без мистицизъм, без непрактични движения. Фокусът е върху това, което наистина работи. Тук ще научите в дълбочина както стила Винг чун с неговата специфика, така и всичко необходимо, за да умеете уверено да защитавате себе си и близките си в реална ситуация.

За мен

Казвам се Симеон. Занимавам се с бойни изкуства вече над 20 години. Oще в училище започнах да изучавам традиционни бойни изкуства – Айкидо и Таекуондо. В последствие, търсейки повече реализъм и приложение, продължих с бокс и кикбокс, с които дълго се занимавах под ръководството на различни треньори като Палми Ранчев и други. През 2010г от любопитство реших да пробвам сравнително новия тогава за България китайски стил Винг чун, който веднага ми пасна. Започнах да го тренирам усилено, а в последствие открих Филип Байер и започнах да посещавам негови семинари, да тренирам с негови ученици. Филип Байер е пряк ученик на Вонг Шун Люн, който пък е ученик на Ип Ман и учител на Брус Лий. Успоредно с изучаване и преподаване на Винг чун се занимавах с бразилско джу джицу и ММА, предимно практикувайки спаринги.

Въпроси

Какво е Винг Чун?

Винг чун е стар китайски стил Кунг Фу. Окончателният му произход остава неизвестен като се приписва на развитието на южнокитайските бойни изкуства около династия Цин. След много поколения, обучаващи се на затворени врати, Ип Ман разпространява свободно този метод в Хонконг, което позволява той да стане познат на цял свят. Сред неговите ученици са известният Брус Лий и легендарният Вонг Шун Люн. Философията зад този метод е вземане под внимание на всички аспекти на битката като баланс, едновременност на защитата и нападението, тайминг, чувство за дистанция, инициативност и т.н. Основната цел е прекратяване на битката по най-бързия, икономичен и ефективен начин.

Подходящо ли е за мен?
Тренировките са подходящи както за напреднали или хора с опит, така и за напълно начинаещи. Желателно е да нямате сериозни сърдечни или дихателни проблеми и да сте над 16г.
Трябва ли да бъда в добра форма, за да се присъединя?

 Не, това става автоматично с тренировките след време.

Формат на частните уроци
Частните тренировки са по индивидуална уговорка като дата, час и фокус на работа.
От каква екипировка имам нужда, за да тренирам?

Удобни дрехи, чисти обувки, желание и дисциплина.

Има ли детски групи?
На този етап не. В залата се приемат само мъже и жени над 16 годишна възраст.
Работите ли с multisport и други спортни карти?
На този етап не работим с такива карти.
Има ли отделни тренировки за жени?

На този етап не, но се предвижда отделен курс с такава насоченост.

Контакти

Email

404@noemail.bg

Facebook

No Limits

Адрес

ул. Няма ме 404

Phone

+359 888 404 444

График на тренировките

E

Понеделник

От 19:15

E

Сряда

От 19:15

E

Петък

От 19:15

Формат на тренировките

Груповите тренировки продължават 2 часа:
Загрявка – комплекс от упражнения за раздвижване и загряване на стави, мускули и сухожилия.
Πpaвилнoтo зaгpявaнe пoвишaвa тeмпepaтypaтa, пpaви мycĸyлитe пo-гъвĸaви и ги пoдгoтвя зa тренировка.
Същинска тренировка – упражнения с чували, лапи и други уреди, технически упражнения с партньор, спаринг упражнения и свободен спаринг за по-напреднали, изпълняване на Винг чун форми за прецизност на движенията.
Разпускане – съкратен комплекс от йога упражнения за разтягане и нормализиране на дишането за ускорено възстановяване на организма след тренировка.

Транспорт

В непосредствена близост са спирка на метростанция Лъвов мост, автобуси 78, 85, 285, 309, 310, трамвай 6. Относно паркирането с коли – около залата е синя зона, но има платен паркинг на 50м от входа ни.

График

Понеделник 19:15

Сряда 19:15

Петък 19:15

Контакти

ул. Ненамерена 404, София

+359 888 404 444

az@noemail.bg

nolimits