Услуга

Pinterest маркетинг

Макар да не е директен конкурент на Facebook или Instagram, Pinterest остава една от най-популярните социални мрежи в България и по света. Ако не използвате тази платформа за Вашия бизнес изпускате ключови възможности за развитие на Вашия бранд и достигане на нови потенциални клиенти.

Защо Pinterest?

Потребителите на Pinterest го използват основно или за търсене на вдъхновение или за търсене на интерест продукт, който да закупят. Тази платформа изостава само от Facebook по отношение на влиянието на покупателните решения на потребителите си. Половината от всички хора посещаващи Pinterest са направили покупка след като са видели промотиран пост, а около две трети от тях проверяват запазените “пинове” преди да направят покупка. 

Понеже тази платформа е леко по-различна от другите, в тази инфографика ще ви представим различните елементи от нея:

Как се създава бизнес акаунт в Pinterest?

За да се ползва Pinterest с маркетинг цел трябва да се създаде бизнес профил. Те предлагат специални функции, като статистики, анализ и възможността да пускаш реклами. Ако вече имате профил, той може да се превърне във фирмен акаунт, като се въведе допълнителна информация за бизнеса и като се приемат условията. Ако нямате профил, това са стъпките за създаването му:

Нашите съвети за успешен Pinterest бизнес профил

  • Добавяне на Save бутон. Добавяйки го Вие улеснявате потенциалните си клиенти да запазят съдържанието Ви само с едно кликване. Това се случва чрез Pinterest Widget Builder и със сигурност ще доведе до увеличана на трафика. 
  • Често пинване. Самите Pinterest препоръчват потребителите да пинват новото си съдържание през уикендите и в пикоите часове. Последователността също е ключова. Много по-добре е да поствате ежедневно отколкото да направите много публикации наведнъж.
  • Бъдете социални. Както при всяка една друга социална мрежа, едно от най-важните неща е ангажимента с потенциалните клиенти и обратната връзка с тях. Следвайте други неконкуретни бордове и активно се ангажирайте с тях. В Pinterest също така има опция за сработване с други организации чрез създаването на групови бордове, с които може да се привлече много трафик.
  • Оползотворяване на анализите. Чрез Pinterest Analytics могат да се видят най-вървежните пинове настоящем и да се учите и взаимствате от тях. Може и да се анализира Вашия личен сайт и да проследите кои пинове водят най-много трафик към Вас и да се съсредоточите върху подобни на тях.
  • Pinterest Ads. Промотирането на пиновете Ви гарантира, че Вашите постове ще бъдат видени от повече хора. Не само това но данните на Pinterest твърдят, че рекламодателите средно увеличават органичния си трафик с 20% след стартирането на рекламна кампания.
  • Не пренебрегвайте описанието и ключовите думи. Важно е да се извлече максимума от описанието на всеки пост така че потребителите, видели поста, да разберат какво ще получат ако кликнат на съдържането. Като се използват точните ключови думи ще се увеличи и трафика към поста Ви, тъй като има шанс потребителите да стигнат до него чрез търсчката.
  • И най-важното – поствайте качествени и ангажиращи изборажения. Те трябва да са ясни, добре осветени и целенасочени. Данните на Pinterest показват, че изображенията за продукти обикновено са надминати от тези за начин на живот и съвети и водят до по-голям успех. 80% от пинърите използват приложението от телефоните си, което означава, че избораженията трябва да са оптимизирани за малък екран. Съотношението трябва да е 1:2.8 или 2:3, и максимум 600х900 пиксела иначе рискувате да бъде отрязано.

Това е само част от нашето познание по темата. Ако искате да работите с нас или просто да научите повече, не се срамувайте да се свържете с нас!