Услуга

Създаване на фунии

Създаване на фунии

Според данни на Forrester, преди да направи покупка, средният потребител преглежда 11.4 части съдържане. Много често това съдържание е директен отговор на въпроса „ Х или У трябва да купя?“. За да бъде успешна една фуния, трябва да насочва хората от осъзнаване на продукта към това да станат доволни клиенти за вашия бизнес.

Защо Ви трябва content маркетинг фуния?

Според проучване на Kapost.com, когато имате съдържание, върху което да правите маркетинг, той произвежда 3 пъти повече лийдове за изразходван лев в сравнение с платеното търсене.

Питаш се как е възможно? Най-добрият маркетинг, който можеш да направиш е този на съдържание(конкретно създаване на съдържание в блога например). Той води до повече индексирани страници, повече причини за разпространение на сайтът Ви от уста на уста и повече линкове. Така ще водите повече клиенти към магазина/блога.

Kaк изглежда една продажбена фуния?

Фунията на всеки един бизнес е уникална, тъй като е базирана на неговата дейност и неговите клиенти, но има някои основни елементи:

 

  1. Привличане на потенциални клиенти

Първата стъпка в създаването на продажбена фуния е да се привлекат потенциални клиенти. Това може да стане по много различни начини. Най-често използваният начин е Фейсбук рекламите, но могат да се използват и други, като например – SEO, реклами в Google, Youtube или други социални мрежи, според нуждите на бизнеса Ви. В повечете случаи се ползва „магнит“ за клиенти, като той може да бъде е-книга, чеклист, аудио, запис от уебинар, видео поредица или др.

  1. Обгрижване

След като вниманието на клиентите е спечелено, е време да им се покаже, защо точно Вие сте най-доброто решение за техните нужди. Ако техният мейл не е получен все още, трябва да им се покаже втора фейсбук реклама, с която да бъдат обгрижени още повече и те да дадат мейлът си. Ако мейлът е вече получен се праща поредица от мейли с информация, която да им помогне да изберат именно Вас.

ВАЖНО! – Ключът към успеха на тази стратегия е да имате имейл списък от доброволно записали се, заинтересовани абонати с реални имейл адреси.

  1. Превръщане на потенциалните клиенти в платени.

След като клиентът е получил достатъчно информация за бизнесът Ви, вече е време той да пристъпи към покупка. Важно е дори на този етап да се уверите, че клиентът има всичката му нужна информация за да направи поръчката. Например – описан ли е начинът на плащане, как ще плати/получи продуктът и какви са условията при евентуално връщане на продукта.

  1. След продажбата

Много е важно да се фокусирате да задържите клиентът и да го направите дългосрочен. След като е получена поръчката е нужно да има някакъв контакт с клиента, дали ще му се изпрати с мейл за потвърждение или директно ще му се обадите, за да потвърдите поръчката, е важно той да получи обратна връзка. Най-добрата реклама за един бизнес са доволните клиенти. След като са получили продуктът, може да поискате отзиви/препоръки от клиента.

Ако имате интерес да работите с нас или просто искате повече информация по темата, не се срамувайте да се свържете с нас!